Fijat preuzeo prvih 20 radnika sa invaliditetom

Bez autora
Apr 26 2010

Kompanija Fijat automobili Srbija preuzela je 20 Zastavinih radnika sa invaliditetom, koji će u novoj firmi biti angažovani na radnim mestima u proizvodnji. Fijat je ovu grupu radnika angažovao na osnovu domaćeg Zakona o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, koji obavezuje poslodavce da na svakih 50 radnika zaposle po jednu osobu sa posebnim potrebama. Radi se o radnicima starosti do 45 godina, sa umanjenim radnim sposobnostima. Oni nisu bili obuhvaćeni Fijatovim testovima kojima su proveravani radni, stručni i drugi kvaliteti ovdašnjih automobildžija, ali jesu prošli neophodne lekarske preglede. Radnici sa invaliditetom raspoređeni su na proizvodne poslove u FAS-u, koji odgovaraju njihovim stručnim kvalifikacija i radnim i zdravstvenim sposobnostima...

Fijat preuzeo prvih 20 radnika sa invaliditetomKompanija Fijat automobili Srbija preuzela je 20 Zastavinih radnika sa invaliditetom, koji će u novoj firmi biti angažovani na radnim mestima u proizvodnji.

Fijat je ovu grupu radnika angažovao na osnovu domaćeg Zakona o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, koji obavezuje poslodavce da na svakih 50 radnika zaposle po jednu osobu sa posebnim potrebama.

U Sindikatu FAS kažu da se radi o radnicima starosti do 45 godina, sa umanjenim radnim sposobnostima. Oni nisu bili obuhvaćeni Fijatovim testovima kojima su proveravani radni, stručni i drugi kvaliteti ovdašnjih automobildžija, ali jesu prošli neophodne lekarske preglede. Radnici sa invaliditetom raspoređeni su na proizvodne poslove u FAS-u, koji odgovaraju njihovim stručnim kvalifikacija i radnim i zdravstvenim sposobnostima. I oni će, kao i ostali radnici FAS, u Fijatu biti na probnom radu dva meseca.

U kompaniju Fijat automobili Srbija nedavno se vratilo 47 od ukupno 61 radnika FAS koji su, polovinom marta, zbog napornog rada i, kako su tvrdili, mobinga nižih rukovodilaca, bili napustili fabriku. Kad je iz Ministarstva ekonomije stiglo „tumačenje“ da niko od njih neće moći da se vrati u Fabriku automobila i na listu čekanja za novi posao u Fijatu, ili kod njegovih kooperanata, 47 prethodno nezadovoljnih se predomislilo i odlučilo da se vrati u FAS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik